Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Video: nog één keer binnenkijken in Amazonica, de tropische vlinderkoepel van Blijdorp

01-09-2023, 16.17 uur

Diergaarde Blijdorp heeft vlinderparadijs Amazonica gesloten voor publiek. Donderdag was de tropische vlinderkoepel voor het laatst toegankelijk. De komende weken worden alle dieren en planten uit het complex verwijderd, zodat begonnen kan worden met het inspecteren van de dakconstructie.

Mogelijk gaat het gebouw tegen de vlakte. Het dak van Amazonica is al geruime tijd in zeer slechte staat. Dat is goed zichtbaar én hoorbaar. Op veel plekken zijn folielagen losgeraakt. Het aan flarden gescheurde zeil zorgt voor klapperende geluiden in het Amazone-gebied van 2500 vierkante meter.

Steviger materiaal gebruiken zou geen optie zijn: daar is het houten geraamte niet op berekend. Blijdorp gaat de komende periode bekijken wat de mogelijkheden zijn. Men houdt er serieus rekening mee dat Amazonica niet meer te redden valt. In dat geval zal de vlinderhal gesloopt worden.

Toekomstbestendige renovatie
"We willen een onderzoek laten doen naar de staat van het hele gebouw, om te bekijken of een toekomstbestendige renovatie haalbaar is", zegt directeur Erik Zevenbergen erover. "Ondertussen onderzoeken we wel alternatieven." Het bouwwerk is slechts tien jaar oud: de opening vond plaats in 2013.

Op de voorlopig laatste openingsdag namen dierentuinliefhebbers en abonnementhouders van de gelegenheid gebruik om nog één keer langs de rivieroevers en tropische beplanting te wandelen. Naast vlinders huisvestte Amazonica ook onder andere schildpadden, spinnen, slangen, kikkers en vissen. Voor de bewoners is een ander onderkomen gezocht.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be