Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Even wennen: koepeldaken Efteling Hotel zijn sinds kort niet meer oranje

02-09-2023, 20.26 uur

Het Efteling Hotel heeft sinds enkele weken een nieuw uiterlijk. Voor vaste Efteling-gangers is het vernieuwde exterieur even wennen: de iconische koepeldaken van het hotelgebouw zijn na dertig jaar niet meer oranje, maar goudgelig. Donkerbruine panelen rond de ramen werden donkerblauw gemaakt.

De werkzaamheden begonnen in april dit jaar. Daarvoor werd de buitengevel gefaseerd in de steigers gezet. Ondertussen bleef het Efteling Hotel gewoon geopend. Het idee achter de renovatie was om de binnen- en de buitenzijde van het viersterrenhotel op elkaar af te stemmen.

Begin 2021 vernieuwde de Efteling ruim honderd kamers. Daarin komen dezelfde kleuren terug. Het aanpassen van het exterieur was de volgende stap in een meerjarenplan om het hotel op te frissen. Over een tijdje komt ook de benedenverdieping aan de beurt.

Receptie
Daar zijn onder meer de receptie, een barretje, een groot restaurant en een souvenirwinkel gevestigd. Er liggen al langer plannen klaar om de ingang van het hotel te verplaatsen. Overigens opent de Efteling volgend jaar een volledig nieuw hotel: het Efteling Grand Hotel, gelegen bij de hoofdingang.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be