Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Consumentenorganisatie richt pijlen op pretpark Parque Warner vanwege opvallende regel

05-09-2023, 18.20 uur

Het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid krijgt felle kritiek van een consumentenorganisatie. Bezoekers van het Warner Bros.-attractiepark mogen namelijk geen eten en drinken van huis meenemen: ze moeten al hun etenswaren en drankjes ter plekke kopen. Volgens consumentenclub FACUA is dat niet toegestaan.

Officieel verbiedt Parque Warner het meenemen van eten en drinken "om veiligheids- en hygiëneredenen". FACUA vindt die beredenering onzin. In de Spaanse wet staat dat de bedrijven alleen eten en drinken van buitenaf mogen weigeren als horeca de hoofdactiviteit vormt.

Daar is bij het attractiepark geen sprake van, benadrukt FACUA. Bezoekers komen immers vooral voor "het beoefenen van recreatieve activiteiten", zoals attracties. "Dit toegangsverbod is niet noodzakelijk voor het verwezenlijken van de commerciële activiteit", meldt de organisatie in een persverklaring.

Bioscopen
De regel zou "een zeer ernstige inbreuk" zijn. Men verwijst ook naar een soortgelijk verbod in Spaanse bioscopen, dat eerder al van tafel werd geveegd. FACUA eist nu dat de gemeenteraad van Madrid in actie komt en een tuchtdossier opent. Eerder ageerde de partij al tegen pretpark Isla Mágica en waterpark Siam Park, om vergelijkbare situaties.

Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be