Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling werkt aan nieuwe abonnementsvormen: wisselende voorwaarden en tarieven

27-08-2023, 09.35 uurBeeld: @JBonardt

De abonnementsstructuur van de Efteling gaat hoogstwaarschijnlijk op de schop. Dat blijkt uit een uitgebreide enquête die het attractiepark deze week naar bestaande abonnees heeft gestuurd. In de online vragenlijst krijgen abonnementhouders enkele nieuwe opties voorgeschoteld, met aangepaste voorwaarden en prijzen.

Op dit moment bestaat er slechts één soort Efteling-jaarkaart. Die is het hele jaar geldig, met uitzondering van maximaal veertien dagen waarop bedrijfsevenementen plaatsvinden. In mei verscheen al een enquête waarin deelnemers gevraagd werd naar hun interesse voor nieuwe abonnementsvormen.

Nu is er een nieuw onderzoek gelanceerd, dat dieper ingaat op de mogelijkheden en bijbehorende tarieven. De Efteling heeft grofweg vijf varianten bedacht. Zo noemt men een abonnement dat elke dag geldig is, een abonnement dat 350 dagen per jaar gebruikt kan worden en abonnement voor driehonderd dagen toegang.

Schoolvakanties
Verder komt de Efteling in de enquête op de proppen met twee voordeligere abonnementen. Die zouden alleen geldig zijn op doordeweekse dagen of op alle dagen met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties.

Daarnaast onderzoekt de Efteling hoeveel interesse abonnees hebben in bepaalde voordelen: korting op eten, drinken, souvenirs en overnachten, kortingstickets voor vrienden, previews bij nieuwe attracties en een exclusief souvenir, zoals een speciale pin.

420 euro
Voor een abonnement met 365 dagen toegang en veel voordelen wordt in één van de voorbeelden 420 euro gevraagd. Nu kost een jaarabonnement nog 215 euro. De genoemde prijzen in de vragenlijst zijn echter indicatief.

Ze moeten helpen om de behoeftes van het publiek in kaart te brengen. Er staat nog niets vast. Wel is duidelijk dat de Efteling achter de schermen intensief bezig is met het diversifiëren van abonnementen. Wanneer de nieuwe varianten geïntroduceerd moeten worden, is niet bekend.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be