Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Halve Maen in de Efteling is weer open, maar voor hoelang?

25-08-2023, 13.38 uurBeeld: @pardotje

De Efteling heeft de Halve Maen deze week heropend. Sinds woensdag is het schommelschip weer toegankelijk voor publiek. Het is echter de vraag hoelang de attractie het dit keer zal volhouden. De boot uit 1982 wordt al geruime tijd geteisterd door technische mankementen.

Eerder dit jaar stond het schip al ruim acht weken stil in verband met verschillende defecten. De problemen leken begin juli verholpen te zijn, maar op vrijdag 28 juli werd de Halve Maen opnieuw gesloten. Vervolgens bleef de attractie drieënhalve week dicht, tot woensdag 23 augustus.

De Efteling geeft geen details over wat er precies mis is. Een woordvoerder houdt wel een slag om de arm. "Het probleem is gevonden en er wordt nu continu gemeten of de attractie nog voldoende functioneert", laat hij weten.

Zorgenkindje
Hoewel de Halve Maen onmiskenbaar een zorgenkindje is voor het sprookjespark, zijn er volgens de voorlichter geen plannen om er afscheid van te nemen. Efteling-fans hoeven op dit moment dus niet bang te zijn dat de attractie hetzelfde eindigt als de Bob, Polka Marina of het Spookslot.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be