Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult programma van halloween-evenement Traumatica

24-08-2023, 20.23 uur

Zeven spookhuizen, drie scare zones, vier attracties en een circusshow: dat zijn dit jaar de ingrediënten van Traumatica - Festival of Fear, het halloween-evenement van Europa-Park. Het Duitse attractiepark pakt op 24 avonden uit met een losstaand festival op een terrein aan de rand van het park. Dat terrein is nu groter dan ooit.

Vijf bestaande spookhuizen ondergaan in 2023 kleine aanpassingen. Daar horen ook naamswijzigingen bij. Ze heten voortaan Wax Museum - Traumatic Tales, Grim's Funhouse - Showtime, Skin Deep - Backstage, Tarot House - Coven en Petting Zoo - Family Reunion.

De twee nieuwe belevingen krijgen de namen Last Stand en Unknown. Last Stand draait om het verslaan van zombies. Bezoekers sluiten zich - gewapend met een laserpistool - aan bij een ondergrondse clan. Over Unknown geeft Europa-Park helemaal geen informatie. "Er is maar één manier om erachter te komen wat er achter het onbekende schuilgaat: ga op ontdekkingstocht", luidt de beschrijving.

VR-bril
Een deel van Europa-Park wordt opengesteld tijdens het evenement. Wie even geen zin meer heeft in horror, kan terecht bij familieachtbaan Pegasus, wilde muis Matterhorn-Blitz en 360 graden-bioscoop Traumzeit Dome. Nieuw is dat draaiend huis Fluch der Kassandra te ervaren is met een VR-bril. Om 21.00 en 22.30 uur start theatershow The Traumatica Circus: Apocalypse.Traumatica vindt plaats tussen woensdag 27 september en zaterdag 11 november, steeds van 19.00 tot 23.30 uur. Bezoekers mogen vanaf 18.45 uur naar binnen. Entreebewijzen zijn alleen online verkrijgbaar. Op de première-avond kosten tickets 31 euro. Daarna varieert de toegangsprijs tussen 41 en 46 euro.

Eden Manor
Het station van waterachtbaan Poseidon wordt 's avonds getransformeerd tot een nachtclub voor personen van 18 jaar en ouder: de Vampire's Club. Verder is er een geheime club waarin bezoekers zich wanen in een mysterieuze lounge in de stijl van een oud landhuis: Eden Manor - Balthazar's Secrets.

Europa-Park belooft "theatrale, interactieve en virtuele verrassingen": een soort exclusieve escape room, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van interactieve lantaarns. Voor beide belevingen moeten aparte tickets gekocht worden. Een eenmalige voorrangspas - de ShoxterPass - kost 92 tot 97 euro, inclusief entree.

The Witching Hour
Wie kiest voor de nieuwe vip-optie The Witching Hour van 319 euro, ontvangt naast onbeperkte vip-toegang tot de spookhuizen en Vampire's Club ook een maaltijd, drie drankjes en gereserveerde plaatsen in het circus. Bovendien krijgen vip-gasten na de reguliere sluitingstijd een nieuwe "meeslepende beleving" voorgeschoteld.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be