Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Hilariteit om taalfout op bord Walibi Belgium

21-08-2023, 22.43 uurBeeld: @Timreports

Op een informatiebordje in Walibi Belgium is een flinke taalfout geslopen. Een bord bij de attractie Melody Road - een oldtimerbaan - geeft in drie talen aan dat bezoekers moeten blijven zitten. Bij het vertalen van de tekst naar het Engels ging echter iets mis, blijkt uit een foto op social media.

Onder de Franse zin "Veuillez rester assis" en de Nederlandse variant "Blijven zitten a.u.b." staat om onduidelijke redenen "Please stay siten". De lachwekkende tekst moet Engels voorstellen, maar Britten zullen er weinig wijs uit kunnen.

"Het Engels van Walibi is echt on point", schrijft de fotograaf sarcastisch op X. "Niet dat ik van een kangoeroe verwacht dat-ie perfect drie talen spreekt, maar toch." In een reactie onder de afbeelding vertelt iemand onlangs nog een andere taalblunder gespot te hebben in het Belgische pretpark. "Er is ook een hele menu met chicken tendeeers. Ja, drie keer e achter elkaar."

Holland
Walibi Belgium heeft er nog niet op gereageerd. Wel kwam er commentaar van zusterpark Walibi Holland. "Verrie goet inglish, toch?", grapte een webcaremedewerker van de Nederlandse Walibi-vestiging, die zich kennelijk niet realiseerde dat de foto in België genomen is.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be