Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer promoot bijzonder element uit niet-gerealiseerde Efteling-achtbaan

21-08-2023, 15.30 uur

De gerenommeerde attractiebouwer Intamin zet een nieuw achtbaanelement in de schijnwerpers. Op de website van de Liechtensteinse fabrikant zijn nu video's te vinden van de zogeheten rotating teeter-totter: een draaiende en kantelende wip waarop een achtbaantrein stil komt te staan.

Bij Efteling-liefhebbers zal het spectaculaire onderdeel wellicht bekend voorkomen. De niet-gerealiseerde Efteling-attractie Grand Circus Balancé - een rollercoaster in circusstijl - zou zo'n element bevatten. Het was de bedoeling om een trein stil te zetten voor een balanceeract in de piste van een grote circustent.

Het concept was tot in detail uitgewerkt, maar de attractie zag nooit het levenslicht. Nu biedt Intamin het opzienbarende element dus ook aan andere pretparken aan. Partijen kunnen kiezen voor een reguliere teeter-totter, met een kantelende wip, of een variant die ook kan draaien.

Piratenschip
In de promotievideo's toont Intamin zelf voorbeelden van manieren waarop een teeter-totter gedecoreerd kan worden. Zo zien we een op en neer deinend piratenschip met water- en rookeffecten in een reusachtige filmkoepel. Ook ontwierp het bedrijf een ondergrondse vulkaan met vuureffecten. Als extraatje is het mogelijk om de karretjes gecontroleerd te laten draaien terwijl ze op de wip staan.

Hoewel Grand Circus Balancé er nooit kwam, werkt de Efteling vandaag de dag nog wel intensief met Intamin samen. De firma levert het ritsysteem voor de nieuwe attractie Danse Macabre. Dat wordt een dynamic motion stage.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be