Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Makers vliegsimulator This is Holland testen nieuwe dronecamera

25-08-2023, 18.06 uurBeeld: Erik Korte

Vliegsimulator This is Holland wordt in de toekomst mogelijk vernieuwd. Het team achter de Amsterdamse attractie experimenteert momenteel met een nieuwe dronecamera. Afgelopen week vonden opnames plaats in het Groningse vestingdorp Bourtange.

Erik Korte wist het tafereel op de gevoelige plaat vast te leggen. Luchtbeelden van Bourtange zijn al onderdeel van This is Holland sinds de opening in 2017. Voor de huidige film werd alleen gebruikgemaakt van een helikopter.

"This is Holland wordt ontzettend goed gewaardeerd door het publiek, maar we zijn altijd aan het kijken naar mogelijke verbeteringen", vertelt regiodirecteur René Sleven van exploitant Merlin Entertainments aan Looopings. "We doen nu testshots met deze drone om te zien of we het niveau van het product nog verder kunnen verhogen."

Veelbelovend
Door gebruik te maken van een drone in plaats van een helikopter ontstaan automatisch meer mogelijkheden, aldus Sleven. "Sommige shots zijn te gevaarlijk om met een helikopter te doen." De resultaten van de drone zijn veelbelovend. "Dit is absoluut de toekomst."

Het is niet de bedoeling om een volledig nieuwe film te introduceren. "Waarschijnlijk worden op den duur delen vervangen. We willen de huidige content aanpassen, gebruikmakend van nieuwe technologie." De definitieve beslissing hierover valt later.

Madame Tussauds
This is Holland, eigendom van This Is City Attractions, ontstond dankzij een samenwerking tussen vastgoedontwikkelaar Nedstede, technologiebedrijf Brogent en investeringsmaatschappij Busoco. Merlin Entertainments, bekend van onder meer Madame Tussauds Amsterdam en Sea Life Scheveningen, is sinds vorig jaar de uitbater van de trekpleister.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be