Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Siam Park Tenerife

Waterpark op Tenerife opent dubbele waterglijbaan van 28 meter hoog

30-08-2023, 09.50 uur

Het bekende waterpark Siam Park, gelegen op Tenerife, heeft een grote nieuwe waterglijbaan geopend. Saifa, zoals de toevoeging heet, is een dubbele waterattractie van het type 'pipelineblast water coaster'. Daarbij glijden bootjes niet alleen naar beneden: ze worden ook opwaarts gelanceerd.

De Canadese fabrikant ProSlide maakt daarvoor gebruik van water dat krachtig omhoog gespoten wordt. Saifa bestaat uit twee duellerende banen met een lengte van elk 306 meter. De nieuwigheid - open sinds half augustus - is 28 meter hoog.

ProSlide heeft naar eigen zeggen "meesterlijk ingespeeld" op natuurlijke hoogteverschillen. "We hebben een ingenieus ontwerp afgeleverd, gebruikmakend van bestaande rotsformaties. Het levert niet alleen een bloedstollende ritervaring op, maar het integreert ook naadloos de kenmerkende natuurlijke schoonheid van het park."

Steiler
Bijzonder is dat de hellingen in Saifa volgens de leverancier veel steiler zijn dan traditionele opwaartse versnellingen. ProSlide en Siam Park werken al jaren met elkaar samen voor het bouwen van waterattracties. De bestemming in de toeristische badplaats Costa Adeje opende in 2008.Meer Siam Park Tenerife
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be