Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark verwelkomt honderd verschillende nationaliteiten bij nieuwe achtbaan

02-09-2023, 18.26 uur

Het Zweedse attractiepark Liseberg heeft een nieuwe achtbaan op een bijzondere manier in de schijnwerpers gezet. Honderd personen uit honderd verschillende landen kregen vandaag de kans om een ritje te maken in de boomerang coaster Luna.

Omdat de attractie in het teken staat van de maan, spreekt Liseberg over "'s werelds eerste internationale maanreis". Na een oproep meldden zich de afgelopen weken ruim 2600 mensen aan. Dat resulteerde uiteindelijk in een speciale parade met vlaggen van alle honderd landen, gevolgd door een welkomstspeech en de daadwerkelijke ritten in Luna.

"Het was ontroerend om te zien dat zo veel mensen samenkwamen op één plek voor een maanreis", zegt een woordvoerder over de ludieke actie. "Dit soort dingen hebben we nodig in deze tijden."

94 naties
Eigenlijk wilde Liseberg dat álle 194 landen op de wereld vertegenwoordigd zouden worden tijdens het evenement. Dat is dus niet gelukt. "Maar we gaan gewoon door met mensen naar de maan sturen", aldus de voorlichter. "Er zijn nog steeds 94 naties die nog geen maanreis hebben gemaakt."

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be