Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Efteling stikjaloers op Drents minipretparkje

30-03-2014, 12.50 uur

Directieleden van de Efteling zijn onlangs op bezoek geweest bij een onbekend klein pretparkje in het oosten. Bij Drouwenerzand in Drenthe stond ineens een afvaardiging uit Kaatsheuvel op de stoep.

Niet om het plaatselijke pretparadijs uit te lachen, maar om te kijken of er nog iets te leren viel. In een verkiezing voor beste attractiepark moest de Efteling het vorig jaar afleggen tegen Drouwenerzand.

"Mooier konden wij ons niet op de kaart zetten", zegt eigenaar Bert van der Linde in het Dagblad van het Noorden. "Er is naar aanleiding van die verkiezing een delegatie van de Efteling op ons park geweest. Compleet met leden van de raad van bestuur erbij. Prachtig toch? En dan te bedenken dat Drouwenerzand ooit het lelijke eendje van de pretparken was."

De bezoekersaantallen van Drouwenerzand stegen van 93.700 in 2002 naar 240.000 vorig jaar. Directeur Bert wil binnenkort een nieuwe achtbaan of een wildwaterbaan aankopen.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be