Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Nieuwe attractie Duinrell officieel geopend: De Oude Lijnbaan

05-09-2023, 18.59 uur

Duinrell heeft vandaag een nieuwe attractie in gebruik genomen. In De Oude Lijnbaan kunnen bezoekers een ritje maken in nostalgische voertuigen. De oldtimerbaan van de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln is onderdeel van een nieuw Amsterdams themagebied, gelegen in de buurt van het Kikkerrad en de grote speeltuin.

De feestelijke opening van het gebied vond al in juli plaats. Eigenlijk had De Oude Lijnbaan snel moeten volgen, maar de ingebruikname liep vertraging op. Nu is de attractie alsnog operationeel. Algemeen directeur Philip van Zuylen van Nijevelt verrichtte de openingshandeling met mascotte Rick de Kikker.

Er zijn acht verschillende karretjes voor vier personen, met elk een eigen thema. "Daardoor wordt iedere rit weer anders beleefd", zegt een woordvoerder. De Oude Lijnbaan is 219 meter lang. De oldtimers volgen het parcours met een snelheid van 6 kilometer per uur.

Praatpaal
Onderweg passeren inzittenden onder meer een praatpaal, een benzinepomp en verkeersborden. Op een binnenpleintje staan bankjes met uitzicht op de attractie. De rest van het decor moet de komende maanden nog afgewerkt worden. Het investeringsbedrag is niet bekendgemaakt.

Directeur Van Zuylen van Nijevelt bewaart bijzondere herinneringen aan het attractietype, vertelt hij aan Looopings. "Toen ik klein was, heb ik zo'n soort baan ooit gedaan in een Duits pretpark. Mijn vader nam ons mee naar allerlei parken. Ik weet nog heel goed dat mijn broer voorzin zat, met mijn ouders achterin. Een geweldig moment."

Efteling
Sommige pretparkfans zullen het uiterlijk van de voertuigen herkennen. Op enkele oldtimerbanen in andere Europese attractieparken staan ongeveer dezelfde karretjes, afkomstig van dezelfde leverancier. Dat zijn De Oude Tufferbaan in de Efteling en Farfars Bil in het Zweedse Liseberg.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be