Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Moslimdag Legoland afgelast na doodsbedreigingen

26-02-2014, 19.17 uur

Moslims kunnen fluiten naar een gezellig uitstapje met medegelovigen. Een speciale dag voor islamieten in het Engelse Legoland gaat niet door. Het attractiepark is gezwicht voor een stortvloed aan doodsbedreigingen van rechtse radicalen die de afgelopen dagen massaal tegen de moslim-meeting protesteerden.

De "dag vol halal entertainment voor het hele gezin" werd georganiseerd door de omstreden moslimgeleerde Haitham al-Haddad, berucht om zijn hatelijke uitspraken over homo's en joden. Hij noemt homoseksualiteit crimineel en scheldt joden uit voor varkens en apen.

Voor Legoland waren de discriminerende uitlatingen in eerste instantie geen reden om de mohammedanen te weigeren. Uit angst voor vechtpartijen wordt het halalfeest nu alsnog geschrapt. "De echte verliezers zijn de families die nu niet van een dagje uit kunnen genieten", zegt de directie in een verklaring. "Maar gezien de dreiging konden we niet anders."

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be