Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Drakenrijk

Tien minuten aan riddermuziek gecomponeerd voor grootste speelkasteel van Nederland

23-05-2023, 17.16 uur

Bij het grootste speelkasteel van Nederland is een originele soundtrack te horen. Het Limburgse familiepark BillyBird Park Drakenrijk, gelegen in de gemeente Beesel, opende onlangs een 15 meter hoog middeleeuws fort. Componist Bastiaan de Waard uit Dordrecht werd ingeschakeld voor de muziek.

BillyBird koos er bewust voor om geen bestaande middeleeuwse deuntjes af te spelen. In plaats daarvan werd een op maat gemaakte soundtrack besteld. De Waard componeerde tien minuten aan riddermuziek namens zijn bedrijf Evrst Music.

Het eindresultaat is nu ook buíten het park te beluisteren. De zogenoemde Riddersheide Suite staat namelijk op Spotify en andere streamingdiensten. Riddersheide is de naam van het speelkasteel. Kinderen kunnen zich uitleven op glijbanen en klimtoestellen. Bovenop één van de torens zit een enorme draak.

Meer BillyBird Park Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be