Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Recordbedrag opgehaald bij vierde editie Rollercoaster Run in Walibi Holland

11-06-2023, 18.38 uur

De vierde editie van de Rollercoaster Run in Walibi Holland heeft vandaag een recordbedrag opgeleverd. Enkele honderden deelnemers aan de sponsorloop haalden samen 68.238 euro op voor Fight Cancer. Vorig jaar bleef de teller steken op ruim 65.000 euro. Tijdens het sportieve evenement was het attractiepark gewoon geopend voor publiek.

Renners konden kiezen uit een Friends Run van 5 kilometer, een Business Run - met vijf collega's - van 5 kilometer en een Family Run van 2 kilometer. Onderweg kregen ze de kans om drie attracties te doen. Bij de Family Run waren dat familieachtbanen Eat My Dust en Drako en waterbaan Crazy River. Andere lopers konden een ritje maken in de coasters Xpress: Platform 13, Goliath en Untamed.

Alle onderdelen waren uitverkocht. Van iedere opgehaalde euro gaat minimaal 75 cent naar KWF Kankerbestrijding, ten behoeve van onderzoek en preventie. "Fight Cancer gaat het recordbedrag gebruiken voor een revolutionaire vorm van immunotherapie die geschikt kan worden gemaakt voor kinderen met kanker", laat Walibi weten.

Temperatuur
De temperatuur vormde vandaag een extra hindernis: het werd maar liefst 31 graden in Biddinghuizen. Van alle individuele deelnemers wist Jakob Willekens het hoogste bedrag op te halen: meer dan 6100 euro. Bij de teams stond ThrillsTastic bovenaan, de groep van pretparkinfluencer Fouad Mansveld. De pretparkfans waren in totaal goed voor meer dan 5600 euro.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be