Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Paniek om illegaal vliegtuigje boven de Efteling

06-02-2014, 23.37 uur

De Efteling is niet in de wolken met een filmpje van een illegale 'dronevlucht'. Op internet is te zien hoe een op afstand bestuurbaar onbemand vliegtuigje, uitgerust met een camera, een paar rondjes boven het pretpark maakt en rakelings langs attracties als de Python en de Pagode scheert.

Het levert spectaculaire beelden op, maar daar is ook alles mee gezegd. "Zo'n drone kan onze bezoekers in gevaar brengen en dat willen we absoluut niet hebben", zegt een bezorgde woordvoerder.

De maker van de video, ene Daan Sterk, blijkt voor zijn halsbrekende toeren geen toestemming te hebben gevraagd. Volgens de wet moeten drones boven privéterrein op 150 meter afstand van bebouwing vliegen. In het filmpje is echter te zien hoe passagiers van de Python het zwevende gevaarte op dertig meter hoogte bijna kunnen aanraken.

Wie net als Daan met zijn vliegmachine boven Kaatsheuvel wil gaan hangen, is bij dezen gewaarschuwd: de volgende keer belt de Efteling naar eigen zeggen meteen de politie.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be