Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark deelt onride-beelden van nieuwe boomerang coaster

03-03-2023, 15.57 uur

Het Zweedse attractiepark Liseberg opent volgende maand een nieuwe boomerang coaster met de naam Luna. Vandaag krijgen nieuwsgierige pretparkfans alvast een voorproefje. Online verscheen een eerste onride-video van de familieachtbaan, die zowel voor- als achteruit gaat.

Luna is een 33,5 meter hoge en 242 meter lange family boomerang coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Een ritje begint met een achterwaartse lift, gevolgd door een vrije val en een voorwaarts parcours. Ten slotte leggen passagiers de baan nogmaals af, maar dan achteruit.

De topsnelheid bedraagt 68 kilometer per uur. Nederlander Benjamin Bloemendaal was verantwoordelijk voor het baanontwerp. Volgens Liseberg gaat het om de hoogste en snelste family boomerang coaster ter wereld. Het park viert dit jaar het honderdjarig jubileum. Op zaterdag 22 april start het nieuwe seizoen.

Heuvel
Luna hoort bij themagebied Luna Park, gelegen op een grote heuvel. Daar openden vorig jaar al een carrousel met hangende gondels en een nebulaz-molen. Drie bestaande attracties - vliegtuigmolen AeroSpin, speeltuin Barnens Paradis en draaimolen Blomsterkarusellen - zijn sindsdien ook onderdeel van Luna Park.



Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be