Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark bevestigt komst van koala's

25-10-2022, 10.29 uur

Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaat als eerste dierentuin van Nederland koala's huisvesten. Dat heeft het park zojuist officieel bekendgemaakt. Looopings meldde zo'n twee weken geleden al dat Ouwehands achter de schermen bezig was met de komst van de bijzondere diersoort. Toen kon de directie het nieuws nog niet bevestigen.

Nu is die bevestiging er alsnog. In januari 2023 wil men beginnen met de bouw van een nieuw koalaverblijf, zodat de dieren na de zomer geïntroduceerd kunnen worden. Volgens een woordvoerster zijn koala's "een passende toevoeging aan de dierencollectie", omdat Ouwehands vooral bedreigde diersoorten in huis wil halen.

Ook educatie is belangrijk, zo legt de voorlichtster uit. "Bezoekers van de dierentuin leren over hoe bijzonder de diersoort is en wat er nodig is voor bescherming van de soort en zijn natuurlijk leefgebied." Het bouwproject met de werktitel Australian Experience krijgt een oppervlakte van zo'n 1800 vierkante meter, met een binnentuin van circa 170 vierkante meter.

Oase van groen
Koala's leven solitair, dus elk dier krijgt een eigen binnen-, nacht- en buitenverblijf. Het park gaat proberen om het leefgebied van de koala zo authentiek mogelijk na te bootsen. "De bezoeker legt een reis af vanuit de droge woestijn van Australië naar een oase van groen." Om fossiele brandstoffen te sparen wordt gebruikgemaakt van warmtepompen en zonnepanelen.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be