Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers bekogelen agenten met vuurwerk en bakstenen

24-10-2022, 00.44 uurBeeld: albert31948

Een groep jongeren heeft zondagavond voor onrust gezorgd op de kermis in de Utrechtse plaats Houten. De sfeer op het kermisterrein sloeg plotseling om toen baldadige bezoekers zwaar vuurwerk afstaken. Politieagenten die wilden ingrijpen, werden vervolgens bekogeld met vuurwerk en bakstenen.

Vanwege de ongeregeldheden besloten exploitanten de kermis eerder te sluiten dan gepland. Vervolgens trokken de relschoppers naar het station van Houten, waar plantenbakken zijn omgegooid en straatmeubilair is vernield.

Agenten werden er opnieuw belaagd. Uiteindelijk kon de orde rond 23.00 uur hersteld worden. Vier personen zijn aangehouden. De kermis, die op vrijdag 21 oktober begon, duurt nog tot en met woensdag 26 oktober.

Osdorp
Afgelopen week ging het al fout op de kermis in de Amsterdamse wijk Osdorp. Meerdere avonden op rij ontstond daar onrust door agressieve jongeren. Er werd gevochten en er zijn hulpverleners lastiggevallen. Ook daar is toen besloten om de kermis eerder te sluiten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be