Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park slaat handen ineen met Phantom of the Opera voor nieuwe VR-attractie

22-11-2022, 21.49 uur

Bezoekers van Europa-Park kunnen de wereldberoemde musical The Phantom of the Opera op een bijzondere manier beleven. Het Duitse pretpark opent komend weekend een tien minuten durende interactieve virtualreality-attractie gebaseerd op de musical. De locatie zullen veel fans nog herkennen.

De VR-ervaring bevindt zich namelijk in de Traumzeit-Dome, een grote koepel waar voorheen een 360 graden-bioscoop in gevestigd was. Het gevaarte werd in januari afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe themagebied Kroatië. Nu is de koepel opnieuw opgebouwd bij het Griekse themadeel.

In plaats van een bioscoop is er komende winter een vestiging van Yullbe Go te vinden, het virtualreality-concept van Europa-Park. De afgelopen maanden was Yullbe Go onderdeel van botsautobaan Arena of Football in het Engelse parkdeel. Daar verdween Yullbe op vrijdag 18 november.

Aankleding
Vanaf zaterdag 26 november, de officiële start van het winterseizoen, komen bezoekers Yullbe Go tegen op de nieuwe plek. Europa-Park zorgde voor aankleding in de stijl van The Phantom of the Opera. De iconische musical van componist Andrew Lloyd Webber draait om een gemaskerde artiest die zich schuilhoudt in de catacomben van de Parijse opera.

De VR-techniek werd geüpgraded om "het muzikale vuurwerk van The Phantom of the Opera" goed over te kunnen brengen, aldus Europa-Park. "De beleving is uitgerust met extra hifi-koptelefoons voor een nog meeslependere geluidservaring. Lukt het jou om de operazangeres te bevrijden uit de geheime schuilplaats van het spook?" Tickets kosten 6 euro per persoon, bovenop de entreeprijs.

Vijftig personen
Volgens het Duitse attractiepark is The Phantom of the Opera de eerste musical ter wereld met een eigen VR-ervaring. De capaciteit is zeer beperkt: per uur kunnen er ongeveer vijftig personen gebruik van maken. De VR-attractie wordt ook tegen betaling aangeboden buiten het park: bij de grote Yullbe-locatie naast themahotel Krønasår (9,90 euro) en in een winkelcentrum in de Duitse stad Mannheim (12 euro).

Yullbe heeft inmiddels ook losstaande vestigingen in de Duitse miniatuurwereld Miniatur Wunderland Hamburg, het overdekte Duitse pretpark Tegernsee Phantastisch, de Oostenrijkse stad Linz, het Britse pretpark Alton Towers, het Turkse pretpark The Land of Legends en op het Italiaanse cruiseschip AIDAcosma.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be