Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling verwijdert houten rail van Joris en de Draak

19-10-2022, 23.59 uurBeeld: @eftel52, @GypsRoccus, @YouriOlierhoek

De Efteling pakt de onderhoudsbeurt bij houten achtbaan Joris en de Draak zeer rigoureus aan. De populaire rollercoaster blijft naar verwachting tot de kerstvakantie buiten gebruik voor werkzaamheden. Sinds de sluiting van de attractie op zondag 2 oktober is een aanzienlijk deel van de houten rail verwijderd.

Bij eerdere renovaties vervingen medewerkers steeds enkele houtlagen. Dit keer zijn volledige baandelen gedemonteerd. Naast de attractie liggen de oude stukken baan klaar om afgevoerd te worden. Bouwvakkers zijn inmiddels bezig om nieuwe baandelen te bevestigen.

Om slijtage tegen te gaan heeft de Efteling gekozen voor een speciale hardhoutsoort. Die kan een hogere belasting aan. Op één punt van de achtbaan komt geen houten rail terug, maar een stalen rail. De dubbele bocht aan de kant van de Python wordt voorzien van een zogeheten titan track van fabrikant Great Coasters International, om het onderhoud in de toekomst eenvoudiger en voordeliger te maken.

Hybrid
Daarmee wordt Joris en de Draak deels een hybrid coaster: een achtbaan die staal en hout combineert. Het moet de ritbeleving op dat punt iets stiller en soepeler maken. Tegelijk met het onderhoud aan de baan zijn decorateurs bezig met het oplappen van Edna, de draakanimatronic ernaast. Het beest gaat voor het eerst in jaren weer bewegen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be