Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Geen verzekering? Dan kost verplaatsen van ticketdatum bij Julianatoren 50 euro

27-09-2022, 17.51 uur

Attractiepark Julianatoren houdt voorlopig vast aan een verplaatsboete voor bezoekers die de datum van hun entreebewijs willen wijzigen. In coronatijd introduceerde het Apeldoornse kinderpretpark de mogelijkheid om voor 6,50 euro per transactie een verplaatsverzekering af te sluiten. Zonder zo'n verzekering kost het aanpassen van een datum maar liefst 50 euro aan administratiekosten.

Het concept werd bedacht toen het park in 2020 bedolven werd onder verzoeken om bezoekdata uit te stellen. "Mensen wilden bijvoorbeeld niet komen vanwege het weer of de drukte", vertelt directeur Jeroen Buter aan Looopings. "We moesten een hele telefooncentrale optuigen om alles in goede banen te leiden. We werden helemaal gek, dus we moesten iets doen."

Wie flexibel wil zijn, kan tegenwoordig 6,50 euro per bestelling betalen voor een verzekering. Daarmee is het mogelijk om de datum van een dagticket onbeperkt te verschuiven. Het alternatief - 50 euro - is bedacht als afschrikmiddel.

Af en toe
Vooraf had Buter dan ook niet gedacht dat er mensen zouden zijn die 50 euro over zouden hebben voor het verplaatsen van een datum. Toch gebeurt het af en toe. "Dit jaar is de optie toch nog 37 keer gebruikt. Voor de verplaatsgarantie werd 1300 keer gekozen."

Buter is er nog steeds blij mee, ook nu de coronamaatregelen achter de rug zijn. Hij benadrukt dat het systeem niet bedacht is om geld te verdienen, maar om de druk op de organisatie te verminderen. "Dat is gelukt, we zijn van die enorme hoeveelheid telefoontjes af. Bijna iedereen komt langs op de opgegeven datum." Het management weet daardoor vrijwel exact hoeveel bezoekers er dagelijks zullen komen. Daar kan de personeelsplanning op aangepast worden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be