Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

58-jarige man gewond na val uit kermisattractie Love Express

25-09-2022, 14.20 uurBeeld: Nils Wenten

Op de kermis in de Duitse stad Hamm is een 58-jarige man uit een draaiende kermisattractie gevallen. Hij stapte op vrijdagavond 16 september in de Love Express, een soort rupsbaan. Tijdens een ritje ging het mis: de passagier kwam naast de molen terecht. Aanvankelijk bleef de man bewusteloos.

Bij de klap liep het slachtoffer een hoofdwond op. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens ooggetuigen glipte de bezoeker onder de veiligheidsbeugel door, maar de exploitant weerspreekt dat. Hij kan zich naar eigen zeggen niet voorstellen dat een beugel niet goed gefunctioneerd heeft.

In eerste instantie ging de politie uit van baldadigheid, maar na gesprekken met betrokkenen heeft men afgelopen week toch een strafrechtelijk onderzoek gestart. Daarvoor zijn verschillende getuigen verhoord.

Celstraf
Love Express werd in 1979 gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De eigenaar is in 2016 nog veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf naar aanleiding van een ongeval in Oberhausen. Vijf personen raakten gewond door losgeraakte onderdelen. De rechter achtte het bewezen dat de ondernemer zijn attractie niet zorgvuldig genoeg had gecontroleerd.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be