Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Dierentuinverbod voor superfan van chimpansee in Zoo Antwerpen

24-09-2022, 17.12 uur

De Belgische dierentuin Zoo Antwerpen neemt een rigoureuze maatregel om het contact tussen een chimpansee en een vrouwelijke bezoeker aan banden te leggen. Adie Timmermans (53) werd vorig jaar al aangesproken omdat ze te veel tijd doorbracht met de aap Chita. Dat is volgens het dierenpark niet goed voor het dier.

Er volgde een contactverbod, maar dat lapte de vrouw doodleuk aan haar laars. Zelfs nadat de abonnee herhaaldelijk op de regel was gewezen door verzorgers en biologen, bleef ze Chita opzoeken. Daarom ziet Zoo Antwerpen zich genoodzaakt om nu zwaarder geschut in te zetten: een officieel parkverbod.

Timmermans mag zich voor onbepaalde tijd niet meer in de dierentuin begeven. Haar abonnementspas werkt niet meer en verlengen is voorlopig geen optie. Volgens Zoo Antwerpen is dat de enige manier om de ongezonde relatie tussen mens en dier een halt toe te roepen.

Groepsdynamiek
Een woordvoerster van het park benadrukt dat dierenwelzijn op één staat bij het nemen van de ingrijpende beslissing. De band met Timmermans zou de groepsdynamiek en hiërarchie bij de apen negatief beïnvloeden. Eerder gaf de vrouw aan "een verhouding" te hebben met de chimpansee. "Dat beest houdt van mij en ik van hem", zei ze.

Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be