Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling brengt ingang van Vogel Rok uit als miniatuur

24-09-2022, 02.16 uur

De Efteling brengt dit najaar een miniatuur uit van Vogel Rok. Efteling-fans krijgen de kans om een model aan te schaffen van de ingang van de bekende achtbaan, bestaand uit een enorme vogel. Bezoekers betreden de attractie door onder het gigantische beest - 22 meter lang en 9 meter hoog - door te lopen.

De miniatuurversie, geïnspireerd op het originele ontwerp van Ton van de Ven, is 32 centimeter lang, 18 centimeter breed en 14 centimeter hoog. De achterwand en rotspilaren ontbreken. Het souvenir hoort bij een speciale collectie bedoeld voor Efteling-kerstdorpen, ontwikkeld in samenwerking met de firma Luville. Er worden jaarlijks artikelen aan toegevoegd.

Vogel Rok kost 55 euro. Daarnaast verschijnen dit jaar 22 andere items, gemodelleerd naar onder andere Wagen Gijs (27,50 euro) uit het Sprookjesbos, orgelspeler Loetwiek uit het Volk van Laaf (40 euro), het paddenstoelenparcours (55 euro), de Wensbron (55 euro) en De Reus en Klein Duimpje (55 euro).

Potkacheltjes
Verder kunnen kerstdorpen aangekleed worden met beeldjes van potkacheltjes, wintercadeautjes, Efteling-bezoekers en -medewerkers. Klapstuk is een miniatuurreplica van de Grote Zweefmolen op het Anton Pieckplein (200 euro), inclusief beweging en verlichting.

De producten zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar bij de souvenirwinkel In den Ouden Marskramer, gelegen bij de in- en uitgang van het Sprookjesbos. Ook diverse tuincentra in Nederland gaan de modellen verkopen. De Efteling waarschuwt dat de prijzen nog kunnen stijgen vanwege de inflatie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be