Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Extra scare zone vol bosjesmannen tijdens Halloween Fright Nights in Walibi

23-09-2022, 15.01 uur

Walibi Holland gaat bezoekers van de Halloween Fright Nights dit jaar de stuipen op het lijf jagen in een extra scare zone. Naast de vijf gebieden Pirates Cove, Villains, Nightmares, Tangled Twigs en Festival of Freaks realiseert het pretpark een scare zone met de naam Bushmen Trail. De zone wordt bevolkt door levende struiken, verstopt in de bosjes.

Het gaat om een verborgen toevoeging, die officieel nergens vermeld wordt. "Dit willen we eigenlijk niet verklappen", vertelt entertainmentmedewerker Scott Bravenboer in een presentatie voor personeel. "We verstoppen in totaal acht bushmen op plekken waar mensen het niet verwachten."

Voorheen werden de bosjesmannen op verschillende plekken in het park neergezet. Nu staan ze allemaal bij elkaar. De Bushmen Trail loopt van de entreeboog van parkdeel Wilderness tot kiprestaurant Cock-a-Doodle-Doo, naast achtbaan Untamed. Er wordt bewust niet gewerkt met muziek of lichtshows. "Dit is gewoon eigenlijk een plek waar je niet verwacht dat je aan het schrikken gemaakt wordt."

Kers op de taart
In een handleiding voor medewerkers worden bosjesmannen "dé hit van Halloween" en een "succesformule" genoemd. "Deze levende struiken zijn de kers op de taart van Halloween Fright Nights. Doordat wij deze acteurs niet aankondigen, zal het effect des te groter zijn."

Bravenboer en zijn collega's verwachten er veel van. "We gaan er daar echt voor zorgen dat mensen huilen, dat mensen de patat op de grond gooien, dat mensen bier uitspugen."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be