Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt tijdelijk met Raveleijn-shows vanwege plotseling sterfgeval binnen de crew

17-09-2022, 20.52 uurBeeld: @SuperBartjee

Efteling-show Raveleijn wordt op zondag 18 september niet opgevoerd. Aanleiding is een plotseling sterfgeval binnen de crew van de voorstelling, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Vandaag moest aan het eind van de middag een lid van het productieteam gereanimeerd worden.

"Het betrof een externe college die achter de schermen betrokken is bij de show", legt de voorlichter uit. "Helaas heeft de reanimatie niet mogen baten. We zijn erg geschrokken en onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden."

Uit privacyoverwegingen deelt de Efteling verder geen details over het tragische voorval. "Morgen zullen er uit respect en verdriet geen shows van Raveleijn plaatsvinden", vult de woordvoerder aan. Het diner in het Raveleijn-restaurant ging vanavond wel door.

Arena
Raveleijn bestaat uit vogels, zwaardgevechten, paardenstunts en een vuurspuwende mechanische draak in een grote arena. De productie is sinds 2013 in handen van het Franse themapark Puy du Fou, gespecialiseerd in spektakelshows met dieren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be