Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw Efteling-servies staat in het teken van De Indische Waterlelies

19-09-2022, 11.40 uur

Eén van de populairste sprookjes uit het Sprookjesbos van de Efteling heeft nu een eigen servieslijn. Efteling-bezoekers kunnen vanaf vandaag mokken, kommen en borden mee naar huis nemen met afbeeldingen van De Indische Waterlelies erop. Het gaat om klassieke lijntekeningen met gouden accenten, in de stijl van Anton Pieck.

"De onderdelen van het servies vertellen samen het verhaal van het sprookje De Indische Waterlelies", laat de Efteling weten. Grafisch ontwerper Jasper Douenburg zegt trots te zijn op het eindresultaat. "Het Pieck-blauw kleurt prachtig bij het glimmende goud op het witte porselein. Het is een sjiek, maar eigentijds servies met een duidelijke Efteling-signatuur."

De artikelen zijn verkrijgbaar bij de souvenirwinkels Efteldingen en In den Ouden Marskramer. Een dinerbord met één van de wachters op het voorplein kost 15 euro. Voor een lunchbord met een elfje en een kom met de heks moet 12,50 euro afgerekend worden. De Efteling vraagt 10 euro voor een mok met de muzikale kikkers.

Kunstobject
De producten zijn onderdeel van een nieuwe Er was eens-collectie. Als de set een succes blijkt, volgen later meer items in dezelfde stijl. "Het servies kan als gebruiksvoorwerp dienen, maar ook als kunstobject op de kast of aan de muur", aldus Douenburg.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be