Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hossoland

Plannen voor nieuw Pools themapark gepresenteerd: vier themagebieden met vijftig attracties

09-09-2022, 18.05 uur

In Noordwest-Polen moet een gloednieuw themapark komen te liggen met onder andere enkele grote achtbanen: Hossoland. Er werd een masterplan ontwikkeld met maar liefst vijftig attracties, verdeeld over vier themagebieden. De locatie: een braakliggend terrein van 40 hectare in de gemeente Brojce.

Er wordt al sinds 2017 aan het concept gewerkt. Over anderhalf jaar, in het voorjaar van 2024, moet Hossoland opengaan. De belangrijkste investeerder is Hosso Holding, een vastgoedbedrijf dat zich voorheen vooral bezighield met de ontwikkeling van winkelcentra. De initiatiefnemers rekenen op ongeveer een miljoen bezoekers per jaar.

De ingang is ontworpen als een enorm scheepswrak met havenhuisjes. Andere tekeningen tonen onder meer een vissersdorp met een vuurtoren en een waterachtbaan en een Viking-gedeelte met een wildwaterbaan en een frisbee. Ook sprookjes en draken krijgen een plek in Hossoland. In een latere fase wil men een zwemparadijs toevoegen.

Nederlander
Nederlander Daniel Heinst moet het project in goede banen leiden. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij meerdere andere Poolse parken: Legendia, Majaland Kownaty en Mandoria. Bij de presentatie van de plannen waren ook vertegenwoordigers van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma aanwezig. Daarnaast heeft men onder andere Mack Rides en MackNeXT uit Duitsland en WhiteWater uit Canada ingeschakeld.

Het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision speelt eveneens een belangrijke rol. Jora Vision houdt zich al jaren bezig met het masterplan van het Poolse pretpark Energylandia. Die bestemming staat vooral bekend om het gigantische aantal achtbanen; decoraties en thematiek zijn er minder belangrijk. Hossoland wordt wel echt gepresenteerd als een themapark.

Concurrentie
Erg veel concurrentie zal Energylandia waarschijnlijk niet ondervinden van Hossoland: het nieuwe park ligt bijna zeven uur rijden verderop. Naar Majaland Kownaty, het eerste Plopsa-park van Polen, is het vanaf Hossoland ongeveer tweeënhalf uur rijden. Vanuit de Duitse hoofdstad Berlijn zijn toeristen ook zo'n tweeënhalf uur onderweg.Meer Hossoland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be