Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Allou Fun Park

Vier bezoekers van Grieks pretpark vallen uit bootje van waterbaan

09-09-2022, 16.44 uur

In een Grieks pretpark zijn vier bezoekers gewond geraakt bij een ongeluk met een waterbaan. Dat gebeurde dinsdagavond in Allou Fun Park, gelegen in hoofdstad Athene. De inzittenden - twee mannen en twee vrouwen van in de twintig - zaten in La Isla, een waterattractie met boomstammetjes. Ze vlogen allemaal uit het bootje.

Vervolgens kwamen ze terecht in een struik naast de attractie. Twee slachtoffers liepen ernstige lichamelijke verwondingen op. Griekse media melden dat er mogelijk iets mis was met het waterpeil van het bassin waar de bootjes in terechtkomen. Het attractiepark benadrukt dat de attractie technisch helemaal in orde was.

"We willen opmerken dat de attractie voorzien is van een veiligheidscertificaat, verstrekt door keuringsinstantie TÜV Hellas", aldus het management in een verklaring. "Wij wensen alle betrokkenen een spoedig herstel."

Opgepakt
La Isla, gebouwd door het Italiaanse bedrijf L&T Systems, opende in 2002. De 12 meter hoge waterbaan ligt stil totdat de oorzaak van het incident duidelijk is. Daarvoor loopt momenteel een uitgebreid onderzoek. Na het voorval werd de parkeigenaar opgepakt door de politie, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be