Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Gardaland houdt piratendarkride tot nader order gesloten

19-09-2022, 13.34 uur

Een grote darkride in het Italiaanse pretpark Gardaland gaat dit jaar niet meer open. De klassieke piratenattractie I Corsari werd in juli gesloten voor "speciale werkzaamheden". Inmiddels is duidelijk dat de bootjesdarkride de rest van het seizoen niet toegankelijk zal zijn. Wat er precies met de attractie gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Op de officiële Gardaland-website wordt gesproken over een "onderhoudsbeurt die de beleving nog memorabeler zal maken". Een woordvoerster laat aan Looopings weten dat er op dit moment geen aanvullende informatie beschikbaar is over de "uitzonderlijke klus". "We komen later met een update."

I Corsari, geopend in 1992, bevindt zich volledig onder de grond. Bezoekers betreden de wachtrij via een groot piratenschip. De 600 meter lange vaartocht van fabrikant Intamin is in 2018 vernieuwd. Er zijn toen onder meer videoprojecties toegevoegd. Sindsdien luidt de volledige naam van de attractie I Corsari: la Vendetta del Fantasma, Italiaans voor 'de wraak van de geest'.

Oplossingen
Naast I Corsari blijft voorlopig ook de achtbaan Sequoia Magic Loop dicht. Wat er met de merkwaardige coaster gaat gebeuren, is nog niet bekendgemaakt. "Gardaland overweegt verschillende oplossingen om de gastervaring te verbeteren", luidde de uitleg in april.Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be