Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bouwplannen verraden meer details over vier nieuwe attracties Toverland

08-09-2022, 08.08 uur

Benieuwd naar de vier nieuwe attracties in Toverland? Het Limburgse attractiepark werkt aan een uitbreiding van themagebied Avalon, die in 2023 af moet zijn. Looopings kreeg de bouwplannen voor het project in handen. Daaruit zijn een hoop details op te maken, waaronder de exacte locaties van de toevoegingen.

Zo komen drie van de vier attracties te liggen aan de rand van Avalon, bij het huidige speelgebied Arthur's Tournament Training en het terras van restaurant The Flaming Feather. Een vijver wordt deels gedempt. Er verrijst onder meer een grote toren van circa 40 meter hoog, met zes bewegende delen tot ongeveer 24 meter hoog. De werktitel: DW.

Dat wordt, zoals Looopings eerder al kon melden, een parachute tower van fabrikant Intamin. De capaciteit van de attractie bedraagt 36 personen per rit. Op de constructie komt een mast te staan van 7 meter. "Passagiers zitten in bankjes die omhoog en omlaag getransporteerd worden", valt te lezen in de vergunningsaanvraag. Daarbij bedraagt de maximale daalsnelheid zo'n 6 meter per seconde.

Treinbaan
Pal naast de toren is een plek gereserveerd voor een kindercarrousel met een hoogte van 3,2 meter. "De carrousel krijgt in totaal zes gondels welke op en neer bewegen bij het draaien", staat in de beschrijving. De projectnaam luidt DH. Naast The Flaming Feather wordt een treinbaan voor kleine kinderen aangelegd, met de voorlopige titel GT. "In deze attractie rijden treintjes in de vorm van dieren op een rustig tempo over rails."

De vierde en laatste attractie - werknaam PX - komt te liggen op een opzienbarende locatie. Toverland bouwt het gevaarte in het hart van de spiraal van de bestaande achtbaan Fenix, de zogenoemde helix. Er wordt een metershoog plateau gerealiseerd waar de attractie op komt te staan. De maximale hoogte bedraagt 27 meter. Vanuit de rij en de attractie zien bezoekers straks achtbaantreinen voorbijrazen.

Schacht
Om de bijzondere plek toegankelijk te maken voor bezoekers, werkt Toverland momenteel aan een schacht onder de achtbaan door. Die zal uitkomen bij twee trappen: één voor de ingang en één voor de uitgang. Personen met een beperking kunnen gebruikmaken van een liftje. In de overdekte wachtrij maken bezoekers een "thematische beleving" mee. In verband met de werkzaamheden zal Fenix de komende maanden regelmatig buiten gebruik zijn.

Verder onthullen de documenten dat de infrastructuur rond het terras van The Flaming Feather op de schop gaat. Op een bouwtekening worden een nieuwe speeltuin en enkele interactieve elementen aangeduid, in de buurt van het water van boottocht Merlin's Quest. Toverland gaat snel meer bekendmaken over het project. Gisteren verscheen al een mysterieuze tekening met mist op de plaatsen waar de attracties moeten komen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be