Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Trein van Marvel-achtbaan Disneyland Paris halverwege de baan vastgelopen

06-09-2022, 20.47 uur

Een trein van de overdekte achtbaan Avengers Assemble: Flight Force in Disneyland Paris is vandaag tijdens een rit vastgelopen. Dat gebeurde op een ongebruikelijke plek: een trein met passagiers kwam halverwege de baan stil te staan, tussen de tweede inversie en een rempunt.

Daarna volgen normaal gesproken nog een derde inversie, enkele bochten en een tweede rempunt, alvorens de inzittenden terugkeren naar het uitstapstation. Door een onbekende oorzaak had de bewuste trein niet genoeg snelheid om het parcours af te maken.

Vervolgens werd automatisch een veiligheidsmechanisme geactiveerd, waardoor alle andere treinen op de baan ook stil kwamen te staan. De attractie is uiteindelijk ontruimd. Het is niet duidelijk hoelang bezoekers in totaal vast hebben gezeten. Een woordvoerder van Disneyland Paris kan niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Vekoma
Avengers Assemble: Flight Force is de nieuwe versie van Rock 'n' Roller Coaster avec Aerosmith uit 2002. De afgelopen jaren was de attractie gesloten voor een transformatie. Sinds deze zomer heeft de achtbaan, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, een Marvel-thema.

De coaster is voortaan onderdeel van themagebied Marvel Avengers Campus. Het baanverloop is vrijwel identiek aan Xpress: Platform 13 in Walibi Holland. Die coaster liep eerder dit jaar vast vanwege de lage temperaturen.







Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be