Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling heeft eerste decorstukken al verwijderd uit het Spookslot

05-09-2022, 22.33 uurBeeld: Eftelwesley

Het ontmantelen van het Spookslot in de Efteling is begonnen. Vandaag werden alvast enkele rekwisieten gedemonteerd, waaronder de kaarsdragende vleermuisfiguren uit de ronde zaal in de wachtrij. Een oplettende fan wist op video vast te leggen hoe de decorstukken zijn afgevoerd op een bolderkar.

Ook enkele borden zijn al verwijderd, waaronder het iconische entreebord met het attractielogo. Verder zijn de kroonluchters in de gaanderij naast het slot weggehaald. De Efteling wil dat het opruimen van de decorelementen zo zorgvuldig mogelijk gebeurt. Noemenswaardige onderdelen worden bewaard in het Efteling-archief.

Sommige items zullen terugkeren in de nieuwe attractie Danse Macabre. Naar verwachting gaat het leeghalen van het Spookslot enkele weken duren. De planning staat niet vast, omdat van veel decorstukken niet duidelijk is hoelang het verwijderen in beslag zal nemen. Pas daarna kan begonnen worden met de daadwerkelijke sloop.

Rondleiding
Het Spookslot was op zondagavond 4 september voor de allerlaatste keer geopend. Na een laatste show voor het publiek volgde een laatste show voor het personeel. Vanochtend heeft het bouwteam nog een rondleiding gekregen. Er vonden geen voorstellingen meer plaats. Het gebied rond het Spookslot, inclusief de ingang van 4D-bioscoop Fabula en horecapunt Het Seylend Fregat, is afgezet met bouwhekken.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be