Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Vegan Strike Group kaapt wederom Dolfinarium-show: 'Moeilijk om je te wapenen tegen dit soort acties'

05-09-2022, 18.56 uurBeeld: @VeganStreaker85

Dierenactivisten laten het Dolfinarium in Harderwijk niet met rust. Zondagmiddag is opnieuw een dolfijnenshow in het dierenpark verstoord door leden van de Vegan Strike Group. "Stop het uitbuiten van dieren voor vermaak" en "Dolfijnen zijn geen clowns", viel te lezen op bordjes die de demonstranten droegen.

De Oceanica-voorstelling van 12.00 uur moest stilgelegd worden. Daarop werd, zoals gewoonlijk, een vooraf opgenomen bandje gestart waarin het parkmanagement het protest zegt te betreuren. In eerste instantie stonden de activisten naast het bassin in het DolfijndoMijn, de bekende koepel van het Dolfinarium. Uiteindelijk sprongen ze in het water.

Eind juli gebeurde hetzelfde in Harderwijk. De afgelopen weken voerde de dierenrechtenorganisatie actie in Boudewijn Seapark in België en Zoo Duisburg in Duitsland. Vegan Strike-voorman Peter Janssen komt het Dolfinarium niet meer in. Daarom liet hij de klus klaren door twee medestanders. Zij hebben nu ook een officieel parkverbod aan hun broek.

Wapenen
Het Dolfinarium ziet het niet zitten om een controle in te voeren bij de ingang, om activisten eerder te kunnen betrappen. "We hebben het overwogen, maar we vinden het niet passen in een gastvrij dagje uit", vertelt manager Alex Tiebot aan Looopings. "Het is erg moeilijk je te wapenen tegen dit soort acties. Iemand kan een wetsuit onder zijn of haar kleding verstoppen."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be