Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: gigantische wachtrij en joelende Efteling-fans bij afscheidsavond Spookslot

05-09-2022, 12.31 uur

De afscheidsavond van het Spookslot in de Efteling is zondag vrij rommelig verlopen. Omdat honderden Efteling-fans het Spookslot 's avonds nog één keer wilden bezoeken, ontstond rond 20.30 uur een enorme wachtrij. Die liep vanaf de ingang van het Spookslot via het plein bij De Witte Walvis en wildwaterbaan Piraña richting Baron 1898.

Om 21.00 uur werd de rij afgesloten. Aangezien de Efteling niet genoeg dranghekken had geregeld, kregen medewerkers de opdracht om er met opengesperde armen voor te zorgen dat niemand meer stiekem aansloot. Rond 21.30 uur betraden de laatste bezoekers de spookruïne.

Vervolgens was het nog een hele klus om iedereen in de showruimte te krijgen. Een heleboel Efteling-liefhebbers hadden zich voorgenomen om de allerlaatste toeschouwer te zullen zijn, waardoor ze weigerden aan te sluiten. Gefrustreerde medewerkers en beveiligers bleven tot vervelens toe roepen dat alle aanwezigen moesten doorlopen. Daar werd nauwelijks gehoor aan gegeven.

Viool
Uiteindelijk lukte het om iedereen op de tribune te laten plaatsnemen. Tijdens de laatste publieke griezelvoorstelling bleef het - op verzoek van het personeel - nagenoeg stil. Na de laatste klanken van de zwevende viool barstte een luid applaus en gejoel los. Toeschouwers scandeerden "Spookslot bedankt".

Er werd geen speech gehouden. Ook van entertainment was geen sprake. Niet de makers van het Spookslot werden in het zonnetje gezet, maar de personeelsleden die de afgelopen jaren op de knoppen hebben gedrukt in de attractie. Journalisten kregen de kans om te filmen hoe zij de entreepoort nog één keer sloten. Na een besloten show werden medewerkers om 22.05 uur onthaald met vuurwerkfonteinen en applaus, waarna de honderden fans langzaam maar zeker afdropen.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be