Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling zorgt voor bijzonder Spookslot-entertainment tijdens mystieke Spooknacht

04-09-2022, 07.03 uur

Honderden Efteling-liefhebbers hebben vannacht op bijzondere wijze afscheid kunnen nemen van het Spookslot. Tijdens de zogeheten Spooknacht was de veelbesproken spookattractie bij hoge uitzondering 's nachts geopend. Prijswinnaars, journalisten, fansites, influencers en medewerkers kregen de kans om het Spookslot te bezoeken tussen 0.00 en 06.00 uur. De Efteling zorgde voor een uniek programma.

In het holst van de nacht maakten deelnemers een wandeling vanaf entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen richting het Spookslot, via de Pardoes Promenade, Symbolica en het Heksenpad. Rookmachines, lampen, lasereffecten, fakkels en een speciaal samengestelde soundtrack zorgden voor een mystieke sfeer. Bovendien was op verschillende plekken gezorgd voor toepasselijk, ingetogen Spookslot-entertainment.

Zo werden bezoekers verwelkomd door een steltloper gebaseerd op de onheilspellende draakvogels in de ronde zaal van de attractie. Bij Symbolica speelde een violiste de hele nacht de Danse Macabre voor voorbijgangers. Op het Heksenpad - het bospaadje naast het Spookslot - schuifelden monniken rond in het donker, net als in de attractie.

Witte Wieven
Niet alleen de klanken van de bekende Danse Macabre kwamen voortdurend terug: ook Efteling-bewoners lieten van zich horen. Fans konden onder meer het gesnurk van de Reus van Klein Duimpje, het gemompel van de Trollenkoning en het gezang van de Witte Wieven uit Baron 1898 herkennen. Ook de griezelige geluidseffecten uit het Spookslot ontbraken niet.

Voor de entree van het slot was een zwarte loper uitgerold. Medewerkers stonden klaar om aanwezigen op de foto te zetten met een Spookslot-fotolijst. De Verschrikkelijke Sneeuwman, die normaal gesproken 's winters zit opgesloten in de put voor het gebouw, keerde voor de gelegenheid terug. Op de voorgevel van het spookkasteel verschenen videoprojecties van Spookslot-gastheer IJzige IJsbrand, zoals die tussen 2011 en 2015 te zien waren tijdens de Winter Efteling.

Efteling Courant
IJzige IJsbrand, een act van Efteling-entertainer en Danse Macabre-ontwerper Jeroen Verheij, was niet in levenden lijve aanwezig. Hij liet wel een afscheidsboodschap achter in een speciale editie van de Efteling Courant, die bezoekers als aandenken mee naar huis kregen. "Nu is de tijd gekomen om me voorgoed terug te trekken in de wereld der geestverschijningen", liet hij optekenen. "Wellicht dat ik, als de bomen van het beukenbos bedekt zijn met een wit laagje sneeuw, ooit nog eens een kijkje kom nemen..."

In totaal duurde de Spooknacht-wandeling ongeveer een uur. Voor de avond hadden zich ongeveer 150.000 mensen aangemeld. Uiteindelijk kon de Efteling zo'n tweeduizend personen uitnodigen, waarvan ruim driehonderd Efteling-medewerkers. Zondag is het Spookslot nog geopend van 10.00 tot 21.00 uur, gevolgd door een officiële sluitingsceremonie in het bijzijn van personeelsleden.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be