Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi reageert op ophef rond spookhuis Slaughterhouse: doel is om bezoekers minder vlees te laten eten

01-09-2022, 17.40 uur

Walibi Holland heeft voor het eerst inhoudelijk gereageerd op de commotie die is ontstaan rond spookhuis Slaughterhouse. Nadat berichten over het haunted house eerder deze zomer uitlekten via Looopings, reageerden de Dierenbescherming en dierenrechtenorganisatie Animal Rights woest en verontwaardigd. Het pretpark wilde tot nu toe niet inhoudelijk reageren.

In Slaughterhouse betreden bezoekers een bloederig slachthuis, waar ze als het ware worden opgehangen aan een vleeshaak. Ze dreigen te eindigen in een vleesvermaler. De Dierenbescherming sprak over een "walgelijke ontwikkeling", Animal Rights noemde het concept "een dieptepunt". "Lekker griezelen om het afschuwelijke dierenleed dat zich afspeelt in slachthuizen; het is ronduit walgelijk."

Nu de komst van de halloweenattractie officieel is aangekondigd, komt het management alsnog met een verklaring. "Als directie van Walibi Holland willen wij graag reageren op de overwegingen en de gedachte achter deze halloweenbeleving", valt daarin te lezen.

Medestanders
"Op geen enkele wijze wordt in deze nieuwe halloweenbeleving gelachen om dierenleed of hetgeen dieren moeten ondergaan in een slachthuis. Juist door de mens in de plaats van het dier te zetten en hem het slachtproces te laten ervaren, zijn wij eerder medestanders van mensen die opkomen voor dierenrechten en het welzijn van dieren."

Volgens Walibi is het spookhuis juist bedoeld om de vleesindustrie in een slecht daglicht te plaatsen, in de hoop dat bezoekers het attractiepark zullen verlaten als vegetariër. "Deze beleving is pas geslaagd wanneer gasten na deze ervaring besluiten geen, of veel minder, vlees te gaan eten. Hiermee dragen wij bij aan de maatschappelijke discussie waarin iedereen zijn eigen keuzes moet maken."

Hotdogs
Een bezoek aan Slaughterhouse kost 20 euro per persoon. Het spookhuis is geopend tijdens de Halloween Fright Nights, op twaalf dagen in oktober. Voor personen die tóch geen vegetariër zijn geworden, serveert Walibi onder meer saucijzenbroodjes, frikandelbroodjes, kroketten, frikandellen, kipnuggets, broodjes beenham, broodjes kebab, hotdogs, hamburgers, kipburgers en pizza's met salami.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be