Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Duisburg

Dolfijnenshow in Duitsland verstoord door Nederlandse actiegroep

01-09-2022, 23.10 uur

De Vegan Strike Group heeft een uitstapje gemaakt naar Duitsland. Na het verstoren van dolfijnenshows in Nederland en België brachten de dierenactivisten afgelopen zondagmiddag een bezoek aan Zoo Duisburg. Daar voerden ze actie tegen de dolfijnenvoorstelling die er wordt opgevoerd.

Vier actievoerders in wetsuits klommen tijdens de show van 15.00 uur in het water, met protestborden in hun handen. Voor de gelegenheid maakte men gebruik van Duitse teksten, met leuzen als "Delfine zurück ins Meer!". De show moest worden stilgelegd en de aanwezige toeschouwers kregen het verzoek om het dolfinarium te verlaten.

Na tussenkomst van de politie zijn de actievoerders vertrokken. De Vegan Strike Group, die geleid wordt door Nederlander Peter Janssen, wil naar eigen zeggen het publiek informeren over het leed achter dolfijnenshows. Eerder deze zomer sloegen de activisten toe in het Dolfinarium in Harderwijk en Boudewijn Seapark in Brugge. In 2016 verstoorde de groep al eens een show in Duisburg.

Gevaar
De Duitse dierentuin reageert een stuk feller dan de parken waar de Vegan Strike Group doorgaans opduikt. Volgens directrice Astrid Stewin hebben de dierenactivisten de dolfijnen moedwillig in gevaar gebracht. "Dit heeft niets te maken met dierenliefde of dierenbescherming", laat ze weten in een verklaring.

"Door in het water te klimmen, hebben de betrokkene onze groep dolfijnen aan onberekenbare risico's blootgesteld." Stewin legt uit dat op de gebruikte wetsuits bijvoorbeeld ziektekiemen kunnen zitten. "We zien dit als een rechtstreekse bedreiging van de gezondheid van de dolfijnen", vult dierentuinmanager Oliver Mojecki aan.

Dierenmishandeling
Zoo Duisburg heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk en dierenmishandeling. "En we overwegen verdere juridische stappen." Volgens het park maken de dolfijnen het inmiddels weer goed, ondanks de verstoring. Ook de waterkwaliteit zou in orde zijn.



Meer Zoo Duisburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be