Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Olielekkage bij Pagode in de Efteling: attractie dicht, plein afgesloten

01-09-2022, 16.42 uurBeeld: ThemeparkStan

De Efteling heeft de Pagode vanmiddag gesloten vanwege een olielekkage. Toen de vliegende tempel zich in de lucht bevond, ontstond er een lek in een leiding van een cilinder. Daardoor kwam er olie terecht op de attractie en de omgeving. Het plein naast Symbolica moest afgesloten worden.

Efteling-medewerkers zijn daar bezig om de vloeistof van de bestrating te poetsen. Ook in de wachtrij is veel olie achtergebleven. De schoonmaakwerkzaamheden nemen naar verwachting de rest van de dag in beslag, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

"De lekkage is verholpen, maar we zijn nog bezig met de schoonmaak", legt hij uit. Vandaag wordt de Pagode dan ook niet meer in bedrijf genomen. Het attractiepark is geopend tot 22.00 uur.

Hydraulische systemen
Eerder dit jaar bleef de uitkijktoren uit 1987 vier maanden dicht voor een onderhoudsbeurt. Daarbij was er aandacht voor de lagers van de hoofdarm, het besturingssysteem en de hydraulische systemen. Na de heropening traden er direct technische storingen op. Die konden na enkele weken verholpen worden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be