Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ölands Djur- och Nöjespark

Medewerker van Zweedse dierentuin gedood door elandantilope

31-08-2022, 10.59 uur

Een medewerker van een dierenpark in Zweden is overleden na een aanval door een elandantilope. De man werkte als verzorger in Ölands Djur- och Nöjespark, gelegen op het eiland Öland. Zondag rond 17.00 uur werd hij gespietst door het dier.

Volgens het park was de man bezig om de dieren naar hun stal te brengen toen een onweersbui naderde. Daarbij ging het fout. Toen de hulpdiensten arriveerden, was het slachtoffer al dood. De toedracht van het voorval wordt nog onderzocht. Autoriteiten beschouwen het incident als een arbeidsongeval.

"Het park en het personeel zijn in diepe rouw na het verliezen van een collega", valt te lezen op de website van de dierentuin. Werknemers krijgen psychologische ondersteuning. "Onze zeer bekwame medewerkers beschikken over jarenlange ervaring met deze diersoort", benadrukt de directie.

Geen bezoekers
Er waren afgelopen zondag geen bezoekers aanwezig. Het seizoen eindigde een week eerder, op zondag 21 augustus. Ölands Djur- och Nöjespark is alleen geopend in de zomermaanden.

De elandantilope is een grote Afrikaanse antilope met een geelbruine vacht. Elandantilopen kunnen snelheden bereiken tot 70 kilometer per uur en tot 3 meter hoog springen. Ze staan bekend als dieren die makkelijk te temmen zijn. In Afrika worden ze gehouden voor de melk en het vlees.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be