Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Dronebeelden: hier moet Legoland Benelux komen te liggen

30-08-2022, 23.59 uur

Voor de bouw van een Legoland-attractiepark in België heeft eigenaar Merlin Entertainments een groot industrieterrein op het oog. Het familiepretpark moet gebouwd worden op een stuk grond in Gosselies, een deelgemeente van de Waalse stad Charleroi. Dronebeelden brengen de locatie uitgebreid in beeld.

Op de beoogde plek van Legoland Benelux was eerder graafmachinebouwer Caterpillar gevestigd. De Amerikaanse multinational besloot enkele jaren geleden te vertrekken uit België. Sindsdien werd gezocht naar een nieuwe bestemming voor het terrein. Een YouTube-video maakt duidelijk hoe groot het gebied precies is.

Alle resterende faciliteiten van Caterpillar moeten nog gesloopt worden. Als alles volgens plan verloopt, opent het Legoland-park in 2027. Mogelijk gooit de financiering nog roet in het eten. Voor de bouw trekt men aanvankelijk zo'n 400 miljoen euro uit, waarvan 100 miljoen van de overheid komt. Wanneer de kosten hoger oplopen, kan het project alsnog afgeschoten worden.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be