Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Bekijk de eerste ontwerpen voor het nieuwe Legoland-pretpark in België

31-08-2022, 10.28 uur

Hoe komt het eerste Legoland-attractiepark van de Benelux eruit te zien? Hoewel het nog te vroeg is om die vraag tot in detail te beantwoorden, kan eigenaar Merlin Entertainments al wel enkele concepten laten zien. Die dienen slechts ter illustratie: ze tonen mogelijke opties voor de invulling van een Legoland-pretpark in België.

De afbeeldingen moeten het publiek een idee geven van de grootte van het geplande park en de verschillende opties voor Lego-attracties en -thema's. Als het project op een later moment definitief groen licht krijgt, wordt een realistischer plan opgesteld.

Op de ontwerpen die dinsdag naar buiten kwamen, zijn onder andere meerdere achtbanen en waterglijbanen, een vrijevaltoren, een boottocht, een reuzenrad, diverse speeltuinen, een treinbaan en een miniatuurstad zichtbaar. De enorme parkeerplaats grenst aan een entreeplein omringd door een kleurrijke Lego-muur en grote gebouwen.

Millennium Falcon
De voorlopige naam van de trekpleister - Legoland Benelux - prijkt op de entreepoort. Verspreid over het park staan een heleboel Lego-sculpturen. Wat verder opvalt, is een futuristisch gedeelte met twee replica's van Star Wars-ruimteschip Millennium Falcon.

Legoland Benelux moet komen te liggen in de Belgische stad Charleroi. De directie van Merlin Entertainments tekende gisteren een niet-bindende intentieverklaring met de Waalse regering. Op dit moment gaat men uit van 2027 als openingsjaar. De bouwkosten worden geschat op 400 miljoen euro.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be