Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Video: ontsnapte dierentuinzebra loopt over de snelweg

30-08-2022, 18.06 uur

Automobilisten bij de Spaans-Franse grens wisten afgelopen vrijdag niet wat ze zagen. Bij de douanepost op de snelweg liep plotseling een zebra rond. Het dier was ontsnapt uit een vrachtwagen. Die vervoerde de zebra van een Spaanse dierentuin naar Frankrijk.

Beelden op social media tonen hoe het dier vrolijk draaft over de A63, bij de gemeente Biriatou. Een man probeert de zebra te lokken met voedsel. Even later maakt een verbaasde douanebeambte een foto van het merkwaardige tafereel.

In eerste instantie kreeg niemand de zebra te pakken. Weggebruikers keken ondertussen hun ogen uit. Pas na een achtervolging van ongeveer dertig minuten lukte het om het dier te vangen en terug in de wagen te krijgen. Het is niet duidelijk uit welk dierenpark de zebra afkomstig is.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be