Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Werkzaamheden bij Spookslot in de Efteling zijn al gestart: bomen gekapt, bouwweg aangelegd

03-09-2022, 23.59 uur

Het gebied rond het Spookslot in de Efteling heeft al wat weg van een bouwterrein. Hoewel de attractie nog tot en met zondagavond toegankelijk is, vinden in de omgeving van de spookruïne al veel werkzaamheden plaats. Zo zijn afgelopen week meerdere grote bomen gekapt.

Dat resulteert in een ongewoon aanzicht. Waar een dicht bladerdak normaal gesproken zorgt voor schaduw in het gebied, staat het Spookslot nu vol in de zon. Het plein voor de attractie oogt een stuk kaler. Ook pal naast de buitengevel verdwenen enkele opvallende bomen.

De Efteling heeft eerder aangegeven dat het kappen van bomen bij het bouwproject onvermijdelijk is, hoewel men wel probeert om zo veel mogelijk exemplaren te sparen. De bomen die mogen blijven, zijn ter bescherming voorzien van houten panelen. Het omhulsel moet voorkomen dat het groen beschadigd raakt tijdens de sloop van het Spookslot en de realisatie van de vervangende attractie Danse Macabre.

Het Seylend Fregat
Bouwkundig gezien is het Spookslot in zeer slechte staat. Een deel van de façade brokkelde een poos geleden af. Dat valt nu extra op door het verdwijnen van de bomen. Naast het slot zijn zandhopen en bouwhekken zichtbaar. Daarachter staan bouwcontainers opgesteld. De nabijgelegen horecalocatie Het Seylend Fregat zal zondag ook voor het laatst geopend zijn.

De vijver tussen wildwaterbaan Piraña en houten achtbaan Joris en de Draak is leeggepompt. Daar komt de bouwweg te liggen, bedoeld voor bouwverkeer richting Danse Macabre. Een zandpad verraadt hoe de route zal gaan lopen.

Dranghekken
Het Spookslot is op de allerlaatste openingsdagen bijzonder in trek. Zaterdag liep de wachttijd al op tot maar liefst 45 minuten, een unicum. Gezien de populariteit heeft de Efteling met behulp van dranghekken een extra buitenwachtrij aangelegd. Die start bij de toiletten achter het gebouw. Vanwege de verwachte drukte sluit de rij zondag al om 21.00 uur, terwijl het park tot 22.00 uur open is.



















































Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be