Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen

Video: Oostenrijks pretpark opent 12 meter hoge schommelattractie

31-08-2022, 23.59 uur

Een Oostenrijks pretpark heeft een nieuw attractietype in huis gehaald. Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen bestelde bij de Duitse fabrikant ART Engineering een wild swing: een 12 meter hoge schommel, geschikt voor families. Het concept lijkt op een kleine uitvoering van de bekende top spin.

Bij een wild swing gaat de gondel, met twee rijen van acht zitplaatsen, echter niet over de kop. Passagiers schommelen alleen op en neer, terwijl de gondel geroteerd wordt. Dat gebeurt met behulp van twee elektromotoren.

"Voor het ritcomfort hebben we losse zitplaatsen gebruikt van schuimrubber, met heupbeugels die van bovenaf worden gesloten", laat de bouwer weten. "Dit zorgt voor een comfortabele positie voor alle inzittenden."

Piratenschip
In Fantasiana vervangt de schommel een piratenschip, dat afgelopen winter werd afgebroken. De nieuwe attractie, die de naam Pendola kreeg, wordt voorzien van een bewegende pop van leverancier Hüttinger Animatronics. Vorig jaar opende het Oostenrijkse park ook een attractie van ART Engineering: de familieachtbaan Fridolin's Verrückter Zauberexpress.

De tweede wild swing is al in aanbouw. Die opent binnenkort in het Duitse attractiepark Potts Park Minden, onder de noemer Klippenschleuder.Meer Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be