Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: zandzakken in waterspeeltuin Efteling vanwege scheuren in de vloer

30-08-2022, 18.37 uur

Archipel, de nieuwe waterspeeltuin van de Efteling, blijkt niet goed bestand te zijn tegen water. De vloer van het avontureneiland vertoont op verschillende punten grote scheuren. Om ervoor te zorgen dat kinderen toch in het water kunnen spelen, zijn opvallende zandzakken in het water gelegd. Die moeten de scheuren afdekken.

Het probleem is ontstaan in de rubberen ondergrond onder de houten balken en huisjes in het gebied. Sinds kort is in de waterspeelplaats permanent een Efteling-medewerker aanwezig om erop toe te zien dat kinderen van de zwarte en witte zakken afblijven. De zandzakken mogen immers niet verplaatst worden.

Archipel opende in februari, als vervanger van het oude Avonturen Doolhof in het nieuwe themadeel Wereld van Sindbad. In eerste instantie stond er geen water in het speelgebied. Pas in mei konden bezoekers er met water spelen.

Externe partij
De zandzakken zijn een tijdelijke oplossing, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Komt er binnenkort een nieuwe ondergrond die wél tegen water kan? "Op korte termijn hebben we hier een gesprek over met met een externe partij", legt hij uit. "We hopen dit snel te kunnen aanpakken."









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be