Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Weer problemen bij Max & Moritz in de Efteling: meeste karretjes blijven leeg

25-08-2022, 15.38 uurBeeld: @eftel_nerd

De hitte zorgt nog steeds voor problemen bij familieachtbaan Max & Moritz in de Efteling. Als de temperatuur oploopt richting 30 graden, lukt het niet meer om de treinen van de dubbele powered coaster op de juiste plek stil te zetten in het station. Op dit moment is het 33 graden in het attractiepark.

Het euvel kan tijdelijk verholpen worden door de treinen minder zwaar te maken. Dat lukt door minder passagiers te laten plaatsnemen in de karretjes. Om die reden zijn momenteel tien van de in totaal negentien rijen per trein buiten bedrijf. Met andere woorden: twintig zitplaatsen per trein kunnen niet gebruikt worden.

Het gaat om meer dan de helft van de in totaal 38 plekken. De noodzakelijke aanpassing heeft uiteraard desastreuze gevolgen voor de capaciteit. Toch valt de wachttijd nog redelijk mee. Momenteel staan Efteling-bezoekers 25 minuten in de rij voor Max & Moritz. Door het warme weer is het niet erg druk in het park.

Mack Rides
Exact hetzelfde probleem trad in juni ook al op. Toen heeft de Efteling de Duitse fabrikant Mack Rides erbij geroepen, in de hoop een oplossing te vinden. Kennelijk is dat niet helemaal gelukt.

Max & Moritz opende twee jaar geleden, ter vervanging van de Bob. De achtbaan wordt aangedreven met behulp van elektriciteit. Eerder deze week was de attractie een tijdje dicht vanwege een scheurtje in een baandeel. Gistermiddag kon de coaster weer in gebruik genomen worden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be