Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling presenteert bijzondere video als herinnering aan het Spookslot

25-08-2022, 16.51 uur

De Efteling heeft het klassieke Spookslot op bijzondere wijze in beeld gebracht. Een nieuwe YouTube-video dient als een historisch document, waarmee Efteling-fans de attractie uit 1978 tot in de lengte der dagen digitaal kunnen beleven. Over iets meer dan een week gaat het Spookslot definitief dicht.

Even later start de sloop van het 44 jaar oude spookkasteel. Om ervoor te zorgen dat de herinneringen aan de geliefde griezelvoorstelling niet verloren zullen gaan, produceerde de Efteling een uitgebreide walkthrough-video van bijna tien minuten. "Spookslot zoals je het nooit eerder zag", luidt de titel.

Daarin komt niet alleen de spookshow met de bekende Danse Macabre voorbij, maar ook de omgeving van het slot, het entreeplein, de wachtrij en de voorshow. Ondertussen is het verhaal te horen dat in 1979 werd ingesproken door wijlen acteur Tom van Beek. Op de achtergrond klinken de geluidseffecten uit de wachtrij.

Catacomben
Vervolgens toont men elk hoekje van de hoofdshow, waar de catacomben en het kerkhof van een klooster tot leven komen. Dankzij originele cameraperspectieven zien kijkers de gedetailleerde decorstukken op een unieke manier, inclusief een hoop details die doorgaans verborgen blijven voor het grote publiek.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be